Openingstijden & Entree

Sterrenwacht het Vechtdal is elke eerste woensdag van de maand geopend voor publiek. Wij staan dan klaar om al jouw vragen over astronomie te beantwoorden en onze astro software te demonstreren. Ook kun je onze telescopen bewonderen.

Op de derde woensdag van de maand organiseren wij een waarneemavond waarop je ook welkom bent. Omdat wij alleen kunnen waarnemen als het onbewolkt is, is het raadzaam om de lucht te observeren op de avond voordat men van huis gaat om teleurstelling te voorkomen. Op deze avonden komen de aangesloten vrijwilligers bijeen voor het doen van waarnemingen, het leren kennen en onderhouden van de apparatuur, het verbreden en verdiepen van de kennis etc. Publiek kan op deze avonden ook eigen materiaal meebrengen voor het oplossen van problemen met afstelling e.d.

Voor wie de aanschaf van een kijker overweegt, is er bij ons de mogelijkheid om eerst eens met een uitleenkijker te oefenen.

De openingstijden van de sterrenwacht zijn: 20:00 tot ca. 22:00 uur.                                 De entree is €5,00 voor volwassenen en €3,50 voor kinderen tot 12 jaar.                          Dit is inclusief koffie/thee/limonade en een koekje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *