Vanwege Corona voorlopig geen bijeenkomsten. Ook voor groepsactiviteiten, zoals lezingen, demonstraties, kinderfeestjes en dergelijke kunt u bij ons terecht (aanvragen via het formulier onder Contact)

AGENDA

Sterrenwacht “het Vechtdal” heeft zijn onderkomen bij Natuurboerderij de Lindehoeve in Dalfsen, en is elke eerste en derde woensdag geopend voor publiek.

De dreiging van Corona leek af te nemen maar inmiddels is een tweede golf in opmars dus de bijeenkomsten gaan voorlopig nog niet door.

Zaterdagavond 12 Maart 2016 namen we deel aan de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij onbewolkt weer hebben we met de telescopen verschillende objecten waargenomen.

Vanaf Februari 2014 hebben we weer de derde woensdag van de maand een waarneemavond waarop er alleen met de kijkers wordt gewerkt. Bezoekers kunnen dan ook hun eigen kijker meebrengen om tips te krijgen aangaande bediening of afstelling.

rPaardekopnevel,42 min, 28frames, 1600iso,Canon40DA,25-12-2013, PS3+Hierboven de Paardekopnevel, gefotografeerd door Jan Kamphuis.

Maan, k=0.97

Maan, k=0.97

 

Hierboven een plaatje van de maan, gemaakt op een avond tijdens een foto/video sessie.