Ook voor groepsactiviteiten, zoals lezingen, demonstraties, kinderfeestjes en dergelijke kunt u bij ons terecht (aanvragen via het formulier onder Contact)

AGENDA

Sterrenwacht “het Vechtdal” heeft zijn onderkomen bij Natuurboerderij de Lindehoeve in Dalfsen, en is elke eerste en derde woensdag geopend voor publiek.

Woensdagavond 27 Maart 2019 gaan we als er geen bewolking is, met de kijkers de nachtelijke hemel observeren en de dan zichtbare objecten bewonderen. Er is vaak op de vaste avonden geen helder zicht dus proberen we het nu op een andere woensdag, maar houd de lucht in de gaten, als het bewolkt is dan gaat het niet door.

Woensdagavond 3 April 2019 hebben we een interessante lezing over het noorderlicht/poollicht met informatie en beelden.

Zaterdagavond 12 Maart 2016 namen we deel aan de Landelijke Sterrenkijkdagen. Bij onbewolkt weer hebben we met de telescopen verschillende objecten waargenomen.

Vanaf Februari 2014 hebben we weer de derde woensdag van de maand een waarneemavond waarop er alleen met de kijkers wordt gewerkt. Bezoekers kunnen dan ook hun eigen kijker meebrengen om tips te krijgen aangaande bediening of afstelling.

rPaardekopnevel,42 min, 28frames, 1600iso,Canon40DA,25-12-2013, PS3+Hierboven de Paardekopnevel, gefotografeerd door Jan Kamphuis.

Maan, k=0.97

Maan, k=0.97

 

Hierboven een plaatje van de maan, gemaakt op een avond tijdens een foto/video sessie.