Ook voor groepsactiviteiten, zoals lezingen, demonstraties, kinderfeestjes en dergelijke kunt u bij ons terecht (aanvragen via het formulier onder Contact)

AGENDA

De eerste Woensdagavond van de maand is onze vaste avond dat we aanwezig zijn op de sterrenwacht, zelfs met bewolkt weer. We hebben dan een avond met presentatie over wisselende onderwerpen.

Woensdagavond 17 Mei 2017 is er bij heldere omstandigheden een waarneemavond, maar houd de buienradar in de gaten.

Woensdagavond 1Juni 2016 hadden we een publieksavond met presentatie die als onderwerp kosmische mysteries had. Het was een leerzame avond en er werden door de bezoekers ook vragen gesteld over details die hun interesse hadden..

Zaterdagavond 12 Maart 2016 waren we aanwezig tijdens de landelijke sterrenkijkdagen. Bij onbewolkt weer hebben we met de telescopen verschillende objecten waargenomen.

Vanaf Februari 2014 hebben we weer de derde woensdag van de maand een waarneemavond waarop er alleen met de kijkers wordt gewerkt. Bezoekers kunnen dan ook hun eigen kijker meebrengen om tips te krijgen aangaande bediening of afstelling.

rPaardekopnevel,42 min, 28frames, 1600iso,Canon40DA,25-12-2013, PS3+Hierboven de Paardekopnevel, gefotografeerd door Jan Kamphuis.

Maan, k=0.97

Maan, k=0.97

 

Hierboven een plaatje van de maan, gemaakt op een avond tijdens een foto/video sessie.